2+1 szempont, amit érdemes figyelembe venned az implantátum kiválasztása előtt

2019-es kutatások alapján az ,,Életre szóló döntés” kifejezésről az emberek 89%-a gyermekvállalásra, házasságra, vagy az iOS/Android döntésre gondol először.
Azonban van egy válasz, amely az előbb említettekhez hasonlóan (némelyiknél talán jobban is) egy életre szóló elköteleződést jelent, évtizedeken keresztül befolyásolva az érintettek életminőségét, mégis hajlamosak vagyunk felületesen kezelni.
Ez pedig a megfelelő hallásjavító implantátum kiválasztása.

,,Hogy micsoda? De hát ezt bármikor lecserélhetem, nem?”
Nem!

Abban a pillanatban, hogy döntöttél az implantátumod márkájáról, és az beültetésre került, szinte 0% az esélye annak, hogy a későbbiekben megváltoztasd, ugyanis:
Ennek következtében a nem megfelelő márka kiválasztása esetén olyan nehézségekkel kerülhetsz szembe, mint

Épp ezért rendkívül fontos, hogy valamennyi szempontot megismerj, és a legjobb döntést hozd meg az implantátum kiválasztásánál, ugyanis ez egy életre szól.

Ebben segít ez a cikk.

2+1 fő szempontot érdemes részletesen körül járni a döntésed előtt. A következőkben őket fogjuk bemutatni.

1. Az implantátum megbízhatósága

Sokan nem is feltételezik, hogy az implantátumok elromolhatnak, pedig Murphy törvénye ezekre az eszközökre is igaz.

Emiatt első körben érdemes utánanézed a megbízhatóságára vonatkozó jelentéseknek és statisztikai adatoknak a kinézett implantátummal kapcsolatban.

“Oké. De hol kezdjem? Milyen jelentéseket nézzek? És hol találom ezeket?”

A szabványok és jelentések, amiket érdemes megtekintened:

Ezeket az információkat a megadott márkák honlapján (sokszor a nemzetközi weboldalon) találod meg a leggyorsabban, általában “Megbízhatósági jelentés” név alatt.

2. Cég háttere és a szerviz-szolgáltatás színvonala

A cég financiális háttere, a szerviz-szolgáltatás minősége és a szerviz-pontok gyakorisága is a legfontosabb szempontok közé tartozik a választás előtt, ugyanis:

A tőkeerős háttérrel rendelkező márkák esetén biztos lehetsz abban, hogy az implantátumod folyamatos fejlesztés alatt áll, így a jövőbeni újdonságokat és kiegészítőket majd te is igényelheted.

A céges háttér megismerését érdemes a céges honlap átnézésével kezdened. Fordíts nagy hangsúlyt a céges múltra (hány éve vannak a piacon, hány országban), valamint a hiteles ügyfélvélemények átnézésére, mert ezek nem csak a céges háttérről, hanem a szolgáltatás színvonaláról is jó képet adnak neked.

Amint megvagy ezzel, érdemes még a céggel kapcsolatos céginformációt lekérni, melyet legtöbbször ingyenesen megtehetsz online.

Ha reszkető félelemmel tekintesz a repülőkre, vagy ha a szőr is feláll a karodon az országhatárunk átlépésének pillanatában, akkor is jó eséllyel fogsz külföldre látogatni a következő évtizedben.

Noha nem csak emiatt, de fontos a szerviz-háttér megismerése is, ugyanis akár utazás közben, akár otthon lép fel hiba az implantátumnál, célszerű tisztában lenned azzal, hogy milyen javítási feltételekkel és határidőkkel dolgoznak az egyes márkák, mert óriási eltérés lehet közöttük.

Ezekre a kérdésekre keress választ a szervizeléssel kapcsolatban:

+1: Design

Nem maradhat ki a cikkünkből, ugyanis a visszajelzések alapján az implantátum kinézete és formája az, amely jelenleg a legfontosabb döntési szempontként szerepel az érintettek listáján.

Ennek eredményeképp a cégek jelentős erőforrásokat fektetnek az implantátumok kinézetébe, azonban ezt érdemes körültekintően kezelned:

A különböző formatervezői és designer díjak jó marketinganyagként szolgálnak, de a valódi értéket a termék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások minősége adja az érintetteknek.
Más szóval: 

Kegyetlenül jól néz ki egy motor nélküli Lamborghini.
Csak nem jutsz vele sehová.

A választásod mindenképp olyan termékre essen, amit a műtét előtt meg tudsz érinteni és fel tudsz próbálni, mert az implantátum nem az A4-es szóróanyagon és a weboldalon lesz évtizedeken keresztül, hanem rajtad.